Fredagen er satt av til å prate kjenning og slå leir. Etterhvert trekker vi inn i lavvoen for å komme unna innlandsmygga og for å ha litt bålkos. Fyrbøteren er vel hard på varmen i førstninga slik at vi må trekke ut til kantene for ikke å svi allerede solbrent nord-norsk hud.

DSC00113.JPG

Lørdags morgen klokken ti er det duket for utstilling. Randi Shultze som er velkjent innenfor prøvemiljøet er dommer. Ekstra spennende blir det når jeg vet at hun er vorsteh menneske, de fleste av oss kjenner til SV Rondeslottets Quick Silver. Han er vel champion i alle retninger.

Her er de resultatene jeg fikk med meg: Ergo CK i championklassen, Manna CK, Anna 2KVAL, Punky 1JK, Erte Cert og 2BIS, Mocca 1KVAL og Gaia 1KVAL.

Etterpå drar vi ned til skytefeltet for å avholde apportprøve. Bjørnar Gundersen og Kåre Nergård er dommere. I år er det 4 UK og 14 AK hunder påmeldt.

UK hundene starter først og viser at de kan sine saker. Tre av dem fikk 1UK, mens en røk ut på søkapporten. Punky fikk 1UK lørdag og 3UK søndag.

AK hundene viser klasse i år. I fjor røk nesten hele gjengen ut på søkapporten, noen gikk nok ut i år også, men de aller fleste gikk gjennom. På vannapporten går alle gjennom og viser varierte svømmeferdigheter og iland stigninger. Søkapporten siler ut to til, men det er mange som kan hente sin premie i dag.

Tierra 1AK og Gaia 1AK. Det var en KV til fra klubben som stilte, men jeg vet ikke navn på hverken han eller hund, ikke fikk jeg med meg premiegraden heller...

Lørdagen avsluttes med grilling. premieutdeling og årsmøte. Ingeborg Nygård blir ny DK for Troms, jeg og Bård Hansen fra Tromsø går inn som styremedlemmer.

Desverre måtte jeg dra hjem på lørdagen, men en fugl hvisket meg i øret at Erte fikk 1AK på apporten søndag.