På et møte mellom Rune Hoholm, Steinar Pedersen og Ronald Johansen fra Midt-Troms FK og Tore Bjørnstad fra Statsskog, ble det bestemt at den årlige rypetellingen på Senja skal utvides med flere nye ruter. Målet med disse tellingene er å anslå rypebestanden før jakta starter. Dette igjen vil være avgjørende for høstens kvoter. Det vil bli nye ruter i Svandalen i tillegg til ei lang rute gjennom Heggedalen. Det vil bli ruter i områdene rundt Snøvatnet og et par ruter sør-vest for Lysvannet. Disse rutene kommer i tillegg til de rutene som Statsskog tidligere har hatt.

Rypetellingen vil foregå i perioden 1. august – 20. august. Det kreves erfarne og gode jakthunder for denne type telling, og de av klubbens medlemmer som ønsker å være med på rypetellingen kan ta kontakt med Rune Hoholm på tlf. 91335546, eller e-post: ruhoholm@online.no.


GPS-KURS
For at dette arbeidet skal gjøres så korrekt som mulig vil det sammen med Målselv- og Bardu JFF bli arrangert et kurs i linjetelling og bruk av GPS på Moen 28. og 29. juli. De som ønsker å være med på dette kurset må ta kontakt med Rune Hoholm