Column1 Column2 Column3
Premierte lørdag
1VK m/CK GS Skartuns Ronja Odd Hansen
1AK ES Giddes Kela Trude Langstrand
1AK ES Ringvassøyas White Trix Lady Torgeir Ingebrigtsen
1UK P Ørntuas Nemi Rune Hoholm
2AK P Oterbekkens Vargas Knut Augustinussen
2AK GM Norvestens Fritjof Odd Brede Sommarset
2UK ES Itzas Peik Leif Wiggo Ditlefsen
2UK KV Sting Jan Tore Johansen
2UK KV Punky Brewster Tor Egon Johansen
3AK P Pastor Roger Liavik
3UK KV Gakorimuras Ari Arne Gunnar Moen
3UK SV Midtlias Varg Arne Bakkejord
3UK IS Von Wilma av Kjerringholm Trond Galteland
Premierte søndag
1VK Finale ES Fauna Jens A. Jensen
2VK Finale IS Sæterelvas Trom-So Øyvind Berger
1UK SV Noraførrs Turse Kurth Hauge
2AK ES Berrskallens Tango Kjetil Olsen
2AK KV Sognexpressens Kira Øystein Dahl
2AK IS Nm-Red Senja Odd Brede Sommarset
2AK P Ørntuas Aiko Stian Henriksen
2AK P Pellarskogens Nico Ole Ingebrigtsen
2UK SV Midtlias Varg Arne Bakkejord
2UK P Pointnics Point Ole Ingebrigtsen
2UK KV Markusfjellets Raipas Ulf Antonsen
2UK IS Snyfjellets Nm-Red Sabre Harriet Wiggen
3UK KV Haugtuns Birk Nils Bjørnsund
3AK P Pastor Roger Liavik

I ett strålende solskinn starter partiene ut i terrengene. Det blir nå så som så med turboføret, men hunder som vil klarer brasene.

02.jpg

Mitt parti skal gå i Kaperdalen med Ole Klingan som dommer. Føret er rett og slett pyton, men hundene jobber villig. Vi ser litt ryper, men det er til slutt bare to hunder som får arbeid og premie.

01.jpg

Godt solbrente og slitne kommer vi inn til hovedkvarteret. Det er utrolig godt med en dusj og etterhvert jegermiddagen som består av saltkjøtt og ertersuppe.

Premieutdelingen går sin vante gang og i tillegg til sponsing fra Specific, har vi fått premier fra Finnfjord Smelteverk, Sport 1 Finnsnes, Tur og Fritid, Shell Silsand, Lyshuset og Våpen Andresen ved Svein Anton Andresen. En stor takk til dem og til Kristian Bertnsen og Kai Morten Arnesen som har tatt runden og fått tak i ekstrapremiene.

Søndag er det overskyet, men sola gløtter frem utpå dagen. Vi skal ut til Hundboran med Rune Hoholm som dommer.

12.jpg

Har du Rune til dommer og hund som går, kan du regne med lang dag. Og lang dag blir det for noen. Vi skulle egentlig gå oss litt oppover i terrenget før vi begynner å slippe hundene, men når dommer støkker ryper (er forresten rolig i situasjonen), må vi bare slippe på første ekvipasje. Vi har godt med fugl utover dagen, nok til at alle hundene skulle hatt premie.

04.jpg

ES Tango til kjetil Olsen ligger an til 1 premie etter tre fuglearbeid, derav ett med reis, desverre blir det for fristende utpå dagen å jakte på damer isteden for ryper.

07.jpg

I helgen har vi hatt med oss en nybegynner ekvipasje Ingrid Linaker og ES Bono av Lindskjalv. På lørdag er han ungdommelig og leken, men jakter fint innimellom. På søndag er det en helt annen hund vi har med oss. Nå jakter han selvstendig og makker får være makker. Det er morsomt å se utviklingen bare på en natt. Dette blir nok en farlig kar til høsten!

05.jpg

Vi blir fri for terreng i Hundboran og Rune tar med seg de som har jobbet godt i løpet av dagen og gjerne skulle hatt seg et ekstra fuglearbeid eller ett i det hele tatt opp til Kaperdalen. Sabre er en av de seks som får seg en ekstra sjangse. Hun får første og siste slipp der oppe og jammen finner hun den ene rypa som venter på oss.

13.jpg

Vi er med bilene og skal avslutte da hun endelig finner sin fugl, tar stand og får premie. Klokka er nesten sju og det er helt utrolig at hundene har holdt ut så lenge, men det er kanskje mer fantastisk at førerne enda er på bena...

06.jpg

Nils Bjørnsund og KV Haugtuns Birk 3UK

08.jpg

Øystein Dahl og KV Sognexpressens Kira 2AK

09.jpg

Ulf Antonsen og KV Markusfjellets Raipas 2UK

10.jpg

Odd Brede Sommarset og IS Nm-Red Senja 2AK

11.jpg

Ole Ingebrigtsen og P Pellarskogens Nico 2AK og P Pointnics Point 2UK

Det var ikke helt enkelt å få tak i dommere til prøven og dermed retter vi en ekstra stor takk til de som stilte opp og gjorde helgen minneverdig. Gratulere til alle som har fått premie i helgen og bedre lykke neste gang til de som var så nært så nært!

Det har vært en glede å få være med i prøveledelsen! Men nå må jeg innrømme at jeg er drittlei jaktprøver!! Vi skal ta en pause til høsten, men lykke til alle dere som skal opp til Altaprøven og Artic cup!