Skogsfuglprøver er snåle greier, sier Gaia. Her går mor og dommer og hvisker mens jeg braser og bråker rundt i skogen.

Første AK starten og andre gang Gaia går jaktprøve er NISK sin skogsfuglprøve i Salangen. Vi skal gå ettermiddagsparti og kan sove lenge, men når klokka er ni står vi opp. Vi spiser frokost og prøver å slappe av. Mor får bare mer og mer vondt i magen og klokka tolv er vi på plass nede på Steiland.

Oppropet skal være klokka ett, men blir utsatt til halv tre for å få bedre vitring for hundene i marka. Vi skal gå i lag med Ingeborg, Nix, Ergo og dommer Reidar Håheim i terrenget rundt Masterbakk der Ingeborg bor.

Gaia får æren av å starte racet. Ho begynner forsiktig og må stadig forsikre seg om at mor henger med. Gaia tar ikke skikkelig for seg av terrenget. Mangler en del dybde og bredde som det heter... Men vi finner nå alikevel Gaia i stand nede i ei lita dump. Med det samme ho ser at vi kommer til går ho frem og utreder. Nei!! Skriker mor, som huker seg litt sammen og lurer på om det er lov å rope i skogen.

Litt lenger ut i slippet har Gaia festet nok en stand. Denne gangen får mor komme frem og gi reisningsordre. Gaia stuper inn i et kratt av gammel skog, men ingen fugl kommer frem. Når Ingeborg kommer til spør ho om vi ikke hørte at ho sa skyt og om vi ikke så fuglen som kastet seg frem. Mor og dommer har intet sett og intet hørt...

Andre slippet går forbi uten de store hendelsene. Gaia har noen markeringer og går med større intesitet nå, men kunne fortsatt ha tatt mye mer for seg av terrenget.

Tredje slippet har nettopp startet da Gaia fester stand. Når vi nesten er fremme går ho ut av standen og går tilbake for å utrede. Dommer sier at vi skal ta det litt med ro her og la ho gjøre seg ferdig, for det kan godt hende at det sitter fugl her, og så snur han rygge til for å late vannet!!! Imens tar Gaia ny stand og dommer roper skyt! Mor skyter og roper sitt. I kritikken står det at Gaia er komplett rolig i skudd og oppflukt. Dommer så en tiur som lettet fremfor Gaia. Mor så ingenting....

For å få premie på skogsfuglprøve skal det apporteres rett etter fuglesituasjonen. Mor er litt avventende når rypen legges ut. Vi har ikke trent apport siden vorsteh-treffet første helga i juli. Men Gaia går ut på kommando, plukker fint opp rypa og leverer den til mor. Herregud, tenker mor, vi har fått premie!

Dommer velger å avslutte Gaia med en 3AK pga det dårlige søket, men vi er så glade. Ingeborg kommer opp og lurer på om jeg hadde skutt ved en feil. Jeg får klem og gratulasjon av Ingeborg og dommer, tårene strømmer. Hvem sa at man trenger å gå stort bare man finner fugl?

Gaia_i_markeringsdekket_som_var_en_av_premiene_p__skogsfuglpr_ven.jpg Her ser du Gaia i markeringsdekket som var en av premiene. Vi fikk også en termokopp, en kaps og et snapsglass med NISK logo i villmarkserien. I ettertid er det noen som spør hvorfor vi ikke fikk en 2 eller en 1. Men herregud folkens, vi har fått premie i AK!!! :-)