Denne helgen vil sitte lenge i minnet til de som deltok. Et nydelig vær og ryper i terrengene gjorde at mange fikk hundene sine premiert. Og det hadde nok vært utrolig mange flere hvis hundene hadde tatt vare på sine sjangser i fugl. Det var mange som gikk etter eller støkket og noen låste seg til og med i stand.

Fredagskvelden ble trivelig på Villmarkssenteret med gitarspill og sang. Kvelden ble nok drøy for noen.

dans.jpg

Jocke.jpg

Karl_Ole.jpg

Lørdags morgen opprant med et nydelig vær og en flott temperatur. Skulle nesten trodd vi var midt i påska. 4 kvalitetsparti og 2 VK parti legger ut på tur.

DSCN7289.JPG

Her er noen i partiet som gikk på Storholmen lørdag. 7 av 13 hunder ble premiert.

27 av 84 startende på lørdag ble premiert. Blant de premierte kåret vi beste UK og AK hund og delte ut en "Tabbepris".

Beste UK hund ble Berrskallens Tango til Kjetil Olsen. Tango og kullsøsteren Raki fikk begge 1UK på lørdag. Det var også prøvedebyen til Kjetil og Tango.

Johhny og Raki Kjetil og Tango

Beste AK hund ble P Skipfjordhønas Vito med 1AK til Terje Steinsund. Som ekstra premie fikk de en treplankett med malt motiv av vinterryper og en kartmappe, og selvfølgelig heder og ære.

"Tabbeprisen" gikk til Arthur Aune og IS Bjarne. Vi fikk et dommerforfall like før helgen og var i knipe. Arthur skulle stille sin IS Larsneset't aux des Meadows (tar høyde for skrivefeil) populært kalt Bjarne i UK på lørdag, men sa ja til å stille som dommer og fikk noen andre til å føre villbassen. Bjarne hadde et ungdommelig søk og tok seg noen turer rundt makker i stand og støkket rypen. Det ble med det ene slippet. Vi er evig takknemlig til Arthur som stilte opp på kort varsel og som var strålende fornøyd med premien som var potesokker selv om det gikk som det gikk.

Arthur.jpg

Vi er selvfølgelig også takknemlige til alle dommerene som stilte opp i helgen og som gjorde sitt for at flest mulig hunder skulle få sjangs for premiering.

Jegermiddagen besto av finnebiff og potetmos, og til dessert karamellpudding. Og det var rikelig med mat! Takk til Villmarksenteret for god bevertning!

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

Utpå kvelden hadde vi trekning av lotteriet. Premiene var sponset av: Intersport Finnsnes, G-sport Finnsnes, Wistex Finnsnes, Buddy, Finnsnes, Tur og Fritid Finnsnes, FK butikken Finnsnes, G-sport Setermoen, Sporten på Mega Setermoen, Løvås villmarksprodukter, Våpen Andresen og våre hovedsponsorer Finnsnes Dyreklinikk og Specific.

DSC_0006.jpg

På søndagen ble det 20 premierte hunder. Siste parti var vel ikke nede før rundt 19.00. VK finalen ble utrolig spennende, det skjedde noe hele tiden. Av de 14 hundene som gikk videre til finalen kunne vel de fleste ha blitt premiert, men det det endte opp med 5. Og det var utrolig morsomt å kunne dele ut caciten og res caciten. Premiekassen var ganske slunken når jeg endelig kunne levere den tilbake til Arnfinn Steiro. 7 2.premieglass vil bli ettersendt til de rettmessige eiere når vi har dem for hånden.

Gjermund og La Luna

Gjermund Gomo og Vømmølfjellet's La Luna fikk 3VK i kvaliken og 4VK i finalen.

DSCN7326.JPG

Kato Fredriksen og IS Nm Red Yukon fikk sin andre 2AK på søndagen og er bitt av basillen. NM Står for tur!

Vi i prøveledelsen vil takke alle dommere, deltakere, sponsorer, NKK rep Rune Hoholm og Villmarksenteret for ei utrolig trivelig helg på Altevann!!

Mvh Ingeborg Nygaard, Morten Nordhus, Per Erling Høvde og Harriet Wiggen.