Odd Brede Sommarset har så langt hatt en fantastisk prøvesesong. Hele tre hunder har han nå kvalifisert til den gjeveste klassen VK. ES NJCH Rocos Tupsi, Snyfjellets CT Lotta og Snyfjellets Nm red Røya. Som om ikke det var nok har Odd kvalifisert den unge og svært lovende Snyfjellets ps Sunami til AC og ND.
Sunami har virkelig tatt for seg med hele fem 2. UK og 1. UK så langt. Hele ni premier har Odd fått denne vinteren.

Leder norgescupen for IS

I skrivende stund leder Sunami norgescupen i UK klassen for IS med 13 poeng. Kullbror Kuling, tilhørende Odds gode kamerat og jaktkompis Øyvind Wilhelmsen ligger på andre plass. Kuling er også kvalifisert for AC og ND med 1 UK på Arnøyaprøven.
Odd flirer litt og sier at hans største utfordring nå er å skaffe seg handler når han skal stille med hele tre hunder i vinnerklassen:)
- Hvordan får du det til?

- Jeg legger vekt på grunndressur, jeg slipper  ikke mine hunder før de er tilstrekkelig lydige. Det er ikke min stil og slippe en rå unghund i fjellet for å oppleve at de støkker, går etter gang etter gang. Det blir det bare masse negativt av, og det er ikke bra for unghundene, sier Odd Brede. Hundene mine er flinke på å ta vare på de sjangsene de får på prøver, da kommer premiene.

Duetrening

- Odd Brede har stor tro på tamfugltrening, og i serdelshet trening på duer. Duetrening på fugl er viktig. Og det må gjøres av folk som vet hva de holder på med, understreker han. Gjennom denne treningen læres hundene i å opptre behersket om de skulle komme i fugl. Mht red Røya var hun ikke spesielt godt dressert når jeg fikk henne tilbake i 2014. Men etter en tid med fornuftig trening viste det seg at Røya er en svært god hund.

Avlive Røya

Når Røya var tre år gammel var det kun blitt skutt en fugl for henne, og eier har gitt opp hunden. Den forrige eieren ville kvitte seg med hunden av ulike årsaker. Som hundens oppdretter bestemmer Odd seg for å ta hunden tilbake. Røya er eget oppdrett. (Red Senja og US Balder), Etter en periode med intensiv trening på duer og dressur hjemme viser Røya raskt gode takter og det blir felt fugl for Røya. – På første turen med Røya feller jeg to røyer, en tiur og syv ryper, forteller Odd Brede.
I dag er Røya kvalifisert til vinnerklassen.
Dermed bærer det til NM vinter på Andøya med hele tre hunder for Odd Brede, alle kan hjem den gjeve NM-tittelen!
MTFK gratulerer !
TRE I VK: Odd Brede har nå tre hunder i VK og en kvalifisert for Artic Cup og Norsk Derby. Fra høyre: Es Njch Rococ Tupsi.  Is Snyfjellets ps Sunami.  Is snyfjellets Red-Røya.  Es Snyfjellets ct Lotta.