NVK Troms inviterer til treningshelg for apportprøve 27-29.juni

SV Maile og Torgeir Dahl

Apportprøver er fine sommeraktiviteter og gir også hunden din noe å bryne hodet på i lavsesongen. NVK Troms vil derfor invitere til treningshelg med fokus på apportprøvegrenene og avslutter helga med apportprøve for de som ønsker å prøve seg. Trykk på overskriften for å lese mer.

NVK-Troms inviterer til treningshelg/apportprøve på Setermoen helgen 27-29.juni
 
Vi skal utdanne nye apportprøvedommere og setter derfor opp ekstra prøver i sommer, i tillegg til den ordinære apportprøven som er 2.-3.august (se terminlista). Helgen 27.-29.juni inviterer vi derfor til trening lørdag og søndag og apportprøve søndag. Dere kan melde på prøven helt til søndag for de som deltar på teningshelgen.

Stedet er Bardu Jeger- og Fisk sitt flotte sted på Steiland, Setermoen. Her er det god plass til campingvogn eller telt for overnatting, og vi har tilgang til stor lavvo med grill samt kjøkken og bad i huset der. Spor og søksapporten blir å foregå på jordene rundt hovedkvarteret. Vannapporten blir avholdt i skytefeltet på Setermoen. Her stiller vi med båt. Apportprøven blir i skytefeltet.

Instruktører vil være Bård Johansen, Trude Giverhaug, Trude Langstrand og Harriet Wiggen.

Vi starter fredag kveld kl.21.00 med en teoretisk innføring i prøvegrenen og deler også opp deltagerne i grupper.

Lørdag og søndag starter vi treningen kl.10.00.

Prøven på søndag starter 14.00.
 
Vi ønsker alle apport-interesserte fuglehundeiere velkommen. Det blir også anledning til å prøve seg på apportbevis i løpet av helgen, for de som måtte ønske det. Vi tar kr 100,- per ekvipasje for helgen.
Påmelding gjøres til
k-wigge@frisurf.no innen torsdag 26.juni.

Ta med egen apportrype hvis du har, og ellers treningsobjekter etter ønske. Vi har en del treningsobjekter, men fint om du har en hel rype selv å ta med. NB! for apportbevis kan det brukes tørket eller fersk/opptint rype. På apportprøven må det brukes fersk/opptint jaktbart vilt (fugl). NVK-Troms har måser til vannapporten. Hvis du ønsker rype på vannapporten må du medbringe dette selv.
 

Kartutsnitt Steiland.jpg