Anders Landin har drevet med mye forskjellig opp gjennom årene. Han har lang erfaring innenfor dressur, ikke bare av fuglehunder, men tjenestehunder, brukshunder osv. Han har skrevet bok med tips til trening av fuglehund og laget en dvd der han viser fremgangen.

Anders er en av få foredragsholdere som klarer å gjøre fire timer til en fornøyelse. Med enkle midler som power point og noen video snutter blir kvelden svært lærerik for oss.

Han ler litt når han forteller om normenn på jaktprøver. Vi har visst ikke verdens mest lydige hunder og er vel heller ikke de flinkeste på kommunikasjon med hunden. Øyekontakt er viktig!

En ulydig hund finner mer fugl, men i det lange løp utjevner det seg. Og det er vel det vi vil ha, de langvarige resultatene.

Det viktigste du lærer valpen din er ja og nei. Med ja menes ROS. Valpen må forstå forskjellen av disse to ytterpunktene og må også lære konsekvensen av å overse et nei. Vi som leder må også bli flinkere på å håndheve nei.

Vi må også lære oss å lese individet. Hva har vi å gjøre med? En myk valp eller en stapeis som ikke hører på noe som helst og bare rister seg etter at den er blitt tatt i nakken? Eller har du en myk hund i det daglige, men som jaktlysten tar helt over på ute i felten? Disse momentene trenger vi å reflektere over.

Og hva slags problemer sliter de fleste med? Ettergang, treg avanse, tyvreising, knallapport og hunder som jakter for seg selv. Hvordan kan vi som flokkleder komme av med disse problemene.

Vi må nok tilbake til hjemmeplan og fundere litt for oss selv, og kanskje må vi ta i vei med grunndressuren på nytt. Mange av oss sikret oss dvd'en til Anders for å bli litt klokere. Og for de som ikke kjøpte og angrer... Den kan bestilles på hjemmesiden til Anders.

Som takk for et flott foredrag overrakte Johnny Brattbakk to hvitvinsglass med klubbens logo til Anders og fruen.

S6302360_1.JPG