Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

KV Kalle og KV Tierra til topps i Finnmark

Steinar og Kalle utnyttet alle sjansene og fikk 1. AK i Finnmark. ( foto: Sverre A. )Ingeborg og Tierra var godt fornøyd med 1. AK i Finnmark. ( foto: Sverre A. )

Siste helgs prøve på Sennalandet ble en spesiell prøve på flere måter. Svært kaldt vær gjorde at flere førere trakk sine hunder. Noen gikk i terreng der det ikke fantes fugl, mens andre havnet i terreng der det var fugl i hvert eneste slipp.
Steinar Pedersen med KV Karl og Ingeborg Nygaard med KV Tierra var av de heldige og begge tok godt vare på sjansene og fikk 1. AK.
KV Karl mistet sin VK-billett i fjor, men Steinar trengte bare en prøve for å få Karl tilbake i VK. Ingeborg har i over et år prøvd å føre Tierra til topps i AK uten å lykkes. Denne flotte vinterdagen i Finnmark var imidlertid alt på plass, og etter en dag i fjellet uten mimus var billetten til VK og NM klar.
Vi gratulerer begge to og ønsker dem lykke til blant de store.
Fordelingen av premier var også svært spesiell. Av 18 premier i AK var det ni som nådde toppen. Det betyr at 50 prosent av AK-premiene var 1. AK. Det er ikke mange prøver som har opplevd en slik premiering.
Mer om Sennalandsprøven finner du på nettsidene til Vest-Finnnmark Fuglehundklubb.