Vi kunne ikke bedt om bedre vær, kanskje litt mildere vind, men man får jo aldri i pose og sekk. Vi startet lørdagen med apporttrening. De aller fleste hundene fant og henta rypa, men ikke alle hadde så lyst å gi den fra seg igjen. Vi måtte fram med Gaffa-tapen for å holde rypene i ett stykke (mer eller mindre...).

Siden været ikke var så varmt, tok vi turen tidlig på dagen opp til Skålbrekka for å trene på vannapport. Ikke alle skjønte poenget med å svømme rundt i det kalde vannet:

Foto: Morten Nordhus

Tango går villig i vannet og svømmer på måsen.

Foto: Morten Nordhus

Flink gutt! Hent måsen til far.

Foto: Morten Nordhus

Hey, du glemte måsen der borte!!!

Foto: Morten Nordhus

Litt oppgitt må far bare infinne seg med at måsen ikke blir dagens middag.

Lørdags ettermiddag kjørte vi apportkonkurranse. Vi delte hundene inn i UK og AK. UK hundene måtte hente ei rype på ca 20m, mens AK hundene fikk lagt ut to stk på ca 40m. I UK gikk KV Doktordalens Yousee av med seieren, ført av Aleksander Fjellstad. I AK ble SV Tre Riks Røysas Gaia dratt bort fra valper, sendt ut i apportsøk og vant sin klasse. Vinnerne fikk flotte premier sponset av Finnsnes Dyreklinikk: Markeringsdekke, Specific godbiter og flott leietau. Og litt ekstra kjøpt inn for anledningen: potesalve, børste, gavekort på G-sport, tandbørstkex. Og selvfølgelig diplom undertegnet av dommer Morten Nordhus.

Foto: Harriet Wiggen

KV Doktordalens Yousee og handler Kristian Fjellstad.

Marie Innerå Christensen kom utover og hold foredrag for oss om hund og aldring. Hva kan vi forvente oss når hunden blir eldre, hvilke sykdommer og plager er vanlige osv. Etterpå fikk vi spurt om forskjellig, bla. om flått og at den faktisk er blitt ganske vanlig her nord og mest ved kysten... Grøss og gru! Lørdagskvelden ble avsluttet med grilling og bålkos. Etter en lang dag ute var jeg så sulten at det gikk med 5 pølser, og tilbehør...

Søndag ble det ny runde med apport. Alle hundene fikk prøvd seg på spor, vann og søkapport. Her kommer Kela til Trude Langstrand inn med rype.

Foto: Morten Nordhus

Siste post på programmet var ringtrening i forbindelse med utstilling. Alle hundene ble ført i ringen og deretter stilt opp slik at vi andre fikk bla. se på tennene deres. 4 hunder stilte til start i Utstillingsshowet med undertegnede som dommer. Premie vanket det på alle fire, men GM Norvestens Fritjof ført av Anne Harriet Berger ble kåret til showmester.

Foto: Harriet Wiggen

Jeg vil takke alle for oppmøtet og for en trivelig helg!!