Julehilsen fra Dovrefjell

Sn_hetta.JPG

Som utflytta MTFHK-medlem med hunderøtter til Bardufoss fant jeg ut at det var på tide med en liten julehilsen til alle kjente og kjære tobeinte og fir’beinte venner i Indre-Troms!

I høst flyttet jeg med mine to hunder; Keiko og Tanaka (Tiki) for å begynne i ny jobb ved Heimevernets skole- og kompetansesenter på Dombås. En kjærkommen forandring i hverdagen med masse jobbmessige utfordringer og gode muligheter for avslapping med fuglemekka rett utfor døren! Som dere fleste vet så er Hjerkinn og Dovrefjell det området på høsten med flest jaktprøver og forholdsvis bra rypestamme. Dessverre slo dette litt feil i år med ekstrem varme og lite nedbør, noe som vi allerede merket veldig godt under høstens rypetelling hvor selv erfarne hunder hadde problemer med å finne rypekullene; knuske tørt og null vitring!!!
Tar jeg ikke helt feil så kan Arnfinn Steiro skrive under på hvor tørt det var i fjellet under årets Derby-helg! Han var ikke den eneste med sårbeint hund!!! Der kan jeg kun anbefale en ting: Leo labbefett. Den gjør underverker for såre poter!!! Bare spør Arnfinn :o)
Helgen etterpå fikk jeg besøk av Arnfinn og Johnny Brattbakk – kjempe koselig helg med mye god mat og drikke og ikke minst masse hundeprat :o) Noen fine dager i fjellet fikk vi også!
Kan bare si en ting: rypene smakte fortreffelig….

Jeg fikk tre starter med Tiki (etter Skartuns Ronja og Keiko) i høst med uttelling en 3UK. At det ble premie skjønner jeg ikke den dag i dag, men det er en annen sak. Det er dommerne som dømmer og det skal jeg være glad for :o) Det er som en sier: ”de sprang da nå hunda å det flaug da nå rypa….”

Nå som vinteren endelig har kommet til Dovre har vi fått mange fine turer i fjellet! Bra med ryper er det også og utrolig nok er den ganske så tam og fin å trene på med unghund!

Rypestand2.JPG

Tiki har fått mange turer i fjellet – dog noe begrenset siden hun nettopp har hatt løpetid – og jeg kan se tydelig fremskritt for hver tur. Håpet er å kunne stille på noen av vinterens prøver og kanskje få en premie til i UK. Årets desidert siste vinterprøve går her på Dovrefjelle andre helgen etter påske og da bruker rypene å være utrolig snille…… Det er jo aldri blitt avholdt vinterprøver her oppe tidligere, men det bruker å være bra med ryper da så det kan jo bli litt spennende! Er det noen som er i området og skal stille – si ifra da!!!

Ellers har det blitt nok et firbeint medlem i flokken; jeg var i Danmark og hentet en hannhund etter Åens Nova og Keiko i november. En stor-liten krabat med et stødig hode og noen
tømmerstokker av framlabber.

Så som dere sikkert skjønner er det en hektisk tid fremover med to unge hunder som skal trenes og en eldre hund som også skal ha sine daglige turer!
Tror ikke det skal bli noe fritidsproblemer utover vinteren i alle fall……

Flere ord vil komme utover vinteren fra Dovrefjell.
Til da ønsker dere alle en fredfull jul og et begivenhetsrikt nytt år 2007! Husk å ikke gi for mye av juleribba til hundene :o)

Stor juleklæm Birthe, Keiko, Tiki og Hunter


Vinterrype på Grønnbakken/Dovrefjell

Stegg_1.JPG