Fakta i saken kjenner vi for jeg deltok selv på den samme prøven, og har derfor første hands kjennskap til hva som skjedde.
Uheldige omstendigheter ( skadet dommer ) gjorde at Jan Arild måtte ta ansvaret for to parti. Dermed kom Ingeborg i den situasjonen at kjæresten måtte bedømme hennes hund. Jan Arild var før start helt klar på at dette var en situasjon han helst hadde sluppet, men når han var kommet i den situasjonen ville han bedømme kjærestens sin hund på lik linje med alle de andre hundene. Som tidligere nevnt på våre nettsider hadde Ingeborg og KV Tierra en feilfri dag i fjellet med et komplett fuglearbeid, og dermed 1. AK.

Like etter startet praten, og noen dager senere ble denne spesielle situasjonen omtalt på nettsidene til Tromsø Fuglehundklubb. Etter hvert har det bare blitt mer og mer, og det siste som har skjedd er at tre dommere fra troms; Øyvind Berger, Thom Torstensen og Edgar Henriksen har skrevet et brev til Norsk Kennel Klub hvor de med utgangspunkt i denne episoden ber om en presisering av reglene.

VI vil ikke på våre nettsider ta stilling til hva som er rett og galt. Vi kjenner både Ingeborg og Jan Arild som to dyktige og redelige hundefolk og vi håper at dette bråket ikke skal ødelegge deres engasjement for fuglehundsporten.

Mer om denne saken finner du på nettsidene til Tromsø Fuglehundklubb.