Beklagelig vis husker jeg ikke navnet på terrenget vi ble tildelt, men vi var rett nedfor Innset, en halv times marsj rett opp i lufta. Gjett om vi var svett da vi kom opp, i alle fall jeg.

Gaia og Valdisa hadde første slippet. Valdisa legger opp til langdistansesøk og er ikke mye å se i løpet av 20 min. Gaia går med god fart, men kommer inn til meg hele tiden og konsentrerer seg ikke om oppgaven sin somer å finne fugl til mor, helst inne i et kratt sånn at det ikke blir så mye ettergåing...

Bergtor, fører til Valdisa og Heida, støkker rype. Gaia er rett attmed og raser gjennom viakjerret og støkker neste. På sterke og fortvilte tilrop lar Gaia seg stoppe. Ho kommer inn til meg og når dommer Sigmund Nyborg går bort til setedommeren for å diskutere om Gaia får være med videre, støkker han den tredje rypa. Jeg må si til Sigmund at han er ikke mye til fuglehund, men han er da rolig i oppflukt.Vi får amnesty og jeg slipper Gaia igjen. Valdisa dømmes ut når slippet er ferdig.

I andre slipp er det Erte og Heida sin tur. De starter fint ut og får med seg mye terreng. I et kratt kommer det opp en rype, men da ingen ser hvem av hundene som støkker kan de ikke belastes for dette. Erte har senere en markering uten resultat. Når de får beskjed om å kalle inn forsvinner Erte over en kant. Sissel ber om å få gå å se etter ho. Erte har tatt stand og får et komplett fuglearbeid med reis. Foreløpig ligger ho an til 1AK.

Vi tar en pause i varmen, og det er skikkelig varmt. I tillegg er det knusktørt i marka og ikke lette forhold for hundene. Gaia og Heida er neste par ut. Uti slippet støkker Heida rype og setter etter, Gaia hiver seg med på leken... Gaia snur snart, men vi er nok ute for denne gang. Heida støkker rypa en gang til langt ute, men kommer tilbake og setter seg på der ho støkka for andre gang. Hjelper lite det. Nå er det bare Erte som har sjangs på premie.

Valdisa blir sluppet i lag med Erte, men Erte dabber ganske snart av og blir avsluttet. Ho innstilles til 2AK før apportdelen. En spent gjeng trasker seg ned av fjellet og kjører tilbake til Innset. Vi skal ha en kort pause før apporten.

Apportdelen består av spor, søk og vannapport. Til tross for varmen og at Sissel og Erte ikke har trent sia først i juli, greier Erte alle tre greinene. Ho får litt tap på søkapporten da ho kommer inn med en reinklauv i steden for rype, men ellers er arbeidet verdt en 1 premie.

Erte_og_Sissel_web.jpg Sissel og Erte kommer i mål med en 2 pr. fullkombinert! Dette er litt av en premie og krever ganske mye av hund og eier. Jeg er stolt av at vi har Sissel og Erte i vår klubb. I tillegg var dette Ertes første AK start...! Vi gratulerer!!