Jeg meldte meg frivillig til å dra nedover til Harstad på FKF's RS samling. Det er alltid spennende å oppleve nye ting og som ny i styret kunne det være greit å få sett seg litt om.

Jeg skulle ta hurtigbåten fra Finnsnes på fredags ettermiddag, jeg hadde sjekket ruten og funnet ut at båten gikk 18.15. Klokken var kvart på seks da jeg parkerte bilen og gikk for å betale avgiften. Automaten tok ikke kort så jeg måtte inn på terminalen for å ta ut noen kroner. Det lå allerede en hurtigbåt med kaia, men det var jo den som skulle til Tromsø 17.50.

Jeg går inn og stiller meg i kø lang disken. Bak meg hører jeg "heia Harriet". Kjentfolk. Hvor skulle nå de hen? Til Tromsø... Men er det ikke den båten som ligger til kai nå? Å nei!!! I vill panikk får jeg låne penger av de til parkeingsavgiften og springer til automaten, får billetten, springer til bilen river til meg sekken og spurter tilbake mot båten. Mannskapet må ha sett min vill ferd frem og tilbake for de venter på meg. Takk og lov, jeg hadde nok ikke tatt bilen fatt og kjørt til Harstad!

Vel fremme på Thon Hotell i Harstad blir rommet oppgradert til dobbeltrom. Jeg har akkurat et kvarter på meg til temakvelden starter. Sjarmen med å bo på hotell er å komme opp på rommet, ta inn synet av interiøret, sjekke badet og pakke ut. Men på sånne kurs og møte helger blir det ikke tid til mye annet enn å sove på rommet.

Temakvelden tar for seg veien til nå med å skape et nytt NKK og info om Jakrhunddivisjonens oppgaver. Det blir noen misforståelser og hete hoder i løpet av de vel to timene vi holder på. Et forsøk på å roe gemyttene endte med: "Men kjære lille venn.." "Jeg er ikke noen liten venn, jeg er voksen!". Det glitrer litt av latter i flere øyne.

Det er tydelig at de som er her har vært med flere ganger, for de går ut i fra at alle kjenner dem... Jeg kjenner at jeg blir litt overgitt og ber om at "for de som ikke kjenner deg kan du kanskje presentere deg!".

Kvelden ender med en matbit på hotellets resturant/bar Egon. Jeg kjenner at det er godt å legge seg for det blir nok en lang dag i morgen.

Vi møtes klokken 08.00 i resepsjonen, meningen er at vi skal spise frokost ombord hurtigruta, men den er forsinket så vi spiser på Egon.

PICT1164.JPG

Endelig ombord starter vi møtet. Vi blir ønsket velkommen av Harald Jahn fra NPK som har organisert det hele. Avtroppende FKF leder Robert Kristiansen tar over og vi minnes Håkon Hasselgård med ett minutts stillhet.

Kåre Norum som er avbildet her blir valgt til møteleder og er dyktig med klubba. Ofte smeller den før han har avsluttet setningen... Men han holder orden i rekkene og sørger for at ting ikke tar lenger tid enn de må.

Det kommer opp flere saker, bl.a. en bekymringsmelding på at det deles ut for lite 3.pr. Hvorfor? Folk stille med bedre dresserte og forberedte hunder er svaret.

Kåre Lotsberg har vært revisor for FKF i mange år, men går nå av med pensjon etter lang og tro tjeneste.

Den saken som vel har vekt mest oppsikt er forslag til økning av startkontigenten på jaktprøver. Det blir lagt frem flere forlsag og vi ender opp med å stemme over to av dem:

1. Øke kontigenten til 375,-

2. 375,- for UK/AK fordi dette er kvalitetsparti med sikte på fremtidig avl, og 425,- i VK fordi dette er en sport der man deltar og deltar...

Som flere av dere sikkert har sett, ble forslag nr. to vedtatt. Satsene gjelder fra 1/6-07. Men det er opp til arrangørenen om de vil kreve så mye i startkontigent, det er kun ment som et maksbeløp.

Per O.Bergan blir valgt til ny leder i FKF.

PICT1178.JPG

Når vi nærmer oss Risøyhamn går vi opp noen etasjer for å få med oss utsikten mot VK terrengene på Andenes og omegn under NM-vinter. Detter til glede for oss som nok ikke kommer til å få sett dem på nært hold blir det presisert. Ellers er jo Risøyrenna en attraksjon, smal som den er.

PICT1173.JPG

Vi går i land på Sortland. Ci har som vi sier på godt norsk "We took the fast window to the black country". Der spiser vi en ok lunsj før vi tropper ombord i bussen tilbake til Harstad. Vi tar ferge fra Refsnes til Flesnes.

PICT1180.JPG

Tilbake på hotellet fortsetter møtet frem til klokken blir 18.00. Vi får en velfortjent hvil på rommet før vi møtes 19.45 i resepsjonen for å gå til Hoel Stuen. Der skal vi spise en meget god middag...

Jeg er nå engang kresen på mat og det er mye jeg ikke liker og heller ikke hæres å smake på. Så da starter det jo fint med kamskjell til forrett. Jeg står over den, men drikker gjerne hvitvinen som blir servert til. Hovedretten er helstekt reinsdyrsfilet. Den er såvidt vendt i panna og blodvannet renner av biffen. Naboen sin porsjon ser ut som om dem kan være mer stekt og jeg tilbyr meg et bytte... Klart, sier han. Det viser seg at den er nok ikke så mye mer stekt. Det smaker jo innmari godt, og hvis jeg lukker øynene før jeg putter gaffelen i munnen så går det bra, men de tjukkeste bitene får ligge. Vi får servert en god rødvin til.

Mens hovedretten får sige går praten rundt bordet. Jeg legger merke til en merkelig person som stikker innom. Han er kledt i islending, palestinasjal, briller og et annet sjal som pannebånd. Det er nok en av byens løse fugler temker jeg og glemmer han helt til han stiller seg opp fremfor oss og begynner å fortelle dikt.

De få nordlendingene og de mange trønderene som er her holder på å le seg skakke. Sørlendingene må varmes litt opp før jeg ser at også de tar i på nord-norsk humor.

Han åpner med diktet Humor: No skal vi ha det artig!

Vi venter jo selvfølgelig på fortsettelsen, men når han går over til neste dikt brøler vi av latter. Han har mange dikt på plakaten, men de fleste har nok ikke festet seg. Et som de fleste av oss nok blir å huske gikk noe slikt: Vinden peip og ulte. Og når det blei stilt hørte æ naboan... Resten var vel opp til oss å dikte.

Så var det tid for dessert. Bakt plomme med sjokolade mousse. Naboen som jeg byttet middag med spanderte portvin til desserten. Og det var utrolig godt!!

Mett og fornøyd var det himmelsk å legge seg.