Jevn og spennende finale
Årets VK-finale gikk i Koievassdalen og det var bra med fugl i terrenget. De aller fleste hundene var i kontakt med fugl, men ulike omstendigheter ødela for flere.
ES Altegeinos Raino vant med et komplett fuglearbeid. Den totale prestasjonen var imidlertid ikke så god at dommerne ville dele ut Cacit.

I løpet av dagen var det flere hunder som hadde prestasjoner inne som ville ført dem til topps, men minus og ramp ødela for både Ole Ingebrigtsen, Stig Kvermo og Bjørnar Gundersen.

Det rapporteres om god stemning i fjellet, og alt i alt en jevn og spennende finale som på en utmerket måte ble ledet av Kjell A. Myhra og Reidar Håheim.


Få premieringer
I kvalitetsklassene var det skuffende få premieringer. Tre av partiene hadde kun en premiering, mens et UK-parti som ble ledet av Rune Hoholm hadde fem premier. Av disse var det en svært ung irsksetter ( 11 mnd. ) med navn Heggelifjellets F-Diablo til Morten Bergan, Tromsø som imponerte. Han fikk 1. UK begge dagene og viste kvaliteter som imponerte mange.
Det samme gjorde IS Nm Red Yukon til Kato Fredriksen, Gibostad.. Både Kato og Yukon er fersk i sporten, men imponerte med 1. UK på sin andre prøve. At det tellende fuglearbeidet kom helt på slutten av femte slipp på noen ryper som satt i buskene gjorde bare opplevelsen enda større. Vi gratulerer.
Noe av forklaringen til at det ble så få premier i de andre kvalitetspartiene kan være at de gikk for høyt. Rune og gjengen fant godt med ryper i skogen, og i følge Rune kunne nesten alle hundene hatt premie dersom det ikke hadde vært så artig å løpe langt etter når man først har stått en stund.
1143406401Kato_F._og_Morten_Bergan.jpg


Morten Bergan og Kato Fredriksen (th) fikk begge 1 UK på sine to irsksettere.
UK og AK premier
:

Rase

Navn

Eier/ fører

Premie

IS

Heggelifjellets F-Diablo

Morten Bergan

1 UK

IS

Nm Red Yukon

Kato Fredriksen

1 UK

ES

Fingå Jera

Antero Sihvonen

2 UK

GS

Zettertjårns U-Flax

Karl-Petter Johansen

2 UK

B

Bekkauren`s Terro

Geirr Botnmark

2 UK

ES

Rocos Rocky 2

Jørn Erik Garnes

2 UK

ES

Vuoma`s Raisa

Audun A. Bækø

1 AK

P

Bjørklunds Xi

Jenny Richardsen

2 AK