Mira er ei stor tispe på seks år og er i god form til tross for at hun har avvent valpekullet sitt for bare en måned siden. Hun jaktet 7 strake dager med bare en hviledag. Man har igjen for å holde hundene sine i god form, og det kommer Mira virkelig til gode når uhellet var ute i helga.

Hell i uhell hadde veterinær Rune Mikalsen hytte bare et par hundre meter i fra ulykkesstedet og Mira får en rask undersøkelse. Mikalsen mistenker kompresjon av ryggraden og blødning rundt. Hun ble røntget på veterinærsenteret på Sortland og de kunne konstantere at det ikke er brudd hverken i rygg eller skulder.

Veterinær Rune Mikalsen er visstnok en av de beste i Norge på slike skader og har gitt Mira tre uker på å komme seg etter skaden. Hva som ligger i å komme seg har ikke Ragnar helt klart for seg, men hun har lignende symptomer som en slagpasient. Blødningen rundt ryggraden er mest sannsynlig årsaken til lammelsene som Mira har i høyre side. Hun har følelse, men bena svikter.

En prosentandel av hunder med slike skader kommer seg, men det avhenger av å komme seg opp på bena igjen og prøve å bevege seg. Livsviktig er det også at hun får tisse og har avføring. Musklene som er skadet må ha tilgang på blod og usikkerheten rundt rekonvalesensen ligger i de områdene som ikke har fått blod pga kompresjonen.

Ragnar gjennomfører 3-4 treningsøkter med Mira hver dag fremover for å motivere henne tilbake i form. Han er konsekvent i sin dressur og det er med på å hjelpe Mira til å gjennomføre øvelsene som består i å komme seg opp på bena og fremover de få metrene til hun kan kaste seg i armene til far. Hun får masse ros og halen går som en propell.

Ragnar har beholdt en tispevalp selv, Irja. Hun skjønner nok at noe er galt med mor og vil gjerne være i nærheten. Du kan følge med på hvordan det går med Mira på: http://kennel-boifoten.origo.no/-/bulletin/show/147785_mira-hardt-skadet

534622_h1d9069f074f2f78a9a64_260x260.jpg

En slik avslutning på prøve og jaktsesongen er det ingen som ønsker. Mira lå som nr to i sitt kvalikparti før ulykken. Hun fungerer best under vanskelige forhold. Det er jo vanskelig å anslå hvordan det ville gått i finalen, men hun ville selvsagt ha vunnet til det motsatte er bevist :)

Ragnars bønn til fuglehundklubber er å kvalitetssikre terrengene våre. Jakthunder sparer seg ikke og er uforsiktige. Det beror vel egentlig på flaksen at ikke flere hunder kommer ned av fjellet med skader.

Vi ønsker Mira god bedring og regner med vi ser henne på prøver til vinteren igjen!