Elin Johanne Andersen med Bjørklitoppens LyCKe kom som mange vet helt til finalen i Norsk Derby.

Hun fikk gode plasseringer i de innledende rundene med 3. premie ND i kvaliken og 2. premie ND i semifinalen. Og det var nære på at hun gjorde det helt store i finalen. Oppå en kant finnes Bjørklitoppens LyCKe i stand og dommerne bruker ei stund på å komme til forteller Elin. Hunden reiser friskt på uten at fugl letter og snur så og kommer tilbake, fester en kort stand når fuglen letter, men da står dommer med ryggen til! Dermed ender det med en støkk og en sjanse istedenfor et tellende fuglarbeid, sier en fornøyd Elin Johanne Andersen i etterkant av det største høyfjellsmesterskapet for unghunder. Fra før av har hunden rekke gode plasseringer og plukker jevnlig med seg premier når hun stiller på prøver og ligger nå på tredjeplass i cupen.

- Hvor skal dette ende?

- Jeg håper jo på at dette går bra, også i fortsettelsen, sier Elin som har ført egen hund i bare seks måneder på prøve, sjøl om hun har stilt Madonna til Sverre også. – Men Lycke er min hund og i mitt eie, så det er jeg som trener og fører henne på prøve, sier Elin Johanne Andersen som altså er relativt fersk i gamet. Hunden har forøvrig Madonna og Porsangerviddas Black Hunter som foreldre. Mor vant som bekjent vinterpokalen 015 og pappa Hunter er ND-vinner 014. Sterke gener mao. Forøvrig er hun bare 1 år og 4 måneder. 

De øvrige som stilte til ND var Odd Brede med Snyfjellets PS Sunami og kullbror Kuling til Øyvind Wilhelmsen. Sunami røk ut i kvaliken, mens Kuling kom seg til semifinalen på søk.

Klubben gratulerer med resultatene!

Elin og Lycke på Norsk Derby 015.jpg