Etter å ha vært på Gullholmen på sightseeing… kom vi oss ned til Sortland for å handle litt. Nå var det bare ti mil igjen til Andenes. Vi hadde fått låne en leilighet i Storgata sammen med Odd Brede Sommarset og Anne Harriet Berger. Vi stopper innom Andrikken for å sjekke stemning og for å hente Hunter, KV til Ketil Fredriksen som jeg skal føre på fredag.

Etter litt fomling i bakgatene finner vi frem til leiligheten og kan begynne å bære opp “utstyret”. Vi finner snart ut at det er bar i første etasje J . Det er godt å endelig legge seg og lade opp til morgendagen. Full av forventninger sovner vi med hver sin setter i armkroken.

Fredag våkner vi til sol. Dette må jo bli en flott dag! Når over 200 mennesker, hunder og biler skal sendes av gårde sier det seg selv at det er en hel administrering for å få det til å gå som smurt. Men så er vi av gårde. Jeg skal gå i et terreng som heter Åsne. Før vi går blir det utdelt pølse fra Mydland og juice fra Tine. Herlig! Men så skal det ned i en allerede full sekk.

__nes.jpg

Vi starter ut på flott skiføre - lyng og mose! Men så er det lettløpt for hundene. Hunter på over 30 kg får sitt første slipp mot en Breton tispe på 12 kg. Det blir rett og slett litt komisk å se på. Vi ser litt fugl når AK hundene begynner å slippe, men fire av dem slår seg ut i første runde pga ramp, og en som bare forsvinner. Noe Hunter også gjør i andre slipp… Jaja.

Lunsjen blir veldig koselig med bål og grilling av pølse. Etter to jaktprøvehelger med dårlig og kaldt vær er det deilig å kunne sitte og nyte pausen. Ola, sønnen til Sverre Andersen, tar seg av bålet og det gjør han glimrende.

Sverre_og_Ola.jpg

Dagen fortsetter uten de store høydene. Det er tungt å labbe på ski over lyngtuer og det blir ikke så optimistisk når rypene ser ut til å ha gått i dekning. Dagen ender med bilene halv seks uten premiering på noen hunder. Jeg er dønn sliten og sulten, men all tanke på mat gjør at magen velter seg. Tanken på at vi skal gjennom to dager til med dette er ikke så morsom akkurat nå!

Lørdag regner det, masse! Etter det flotte været dagen før er dette en kjempenedtur, men det er nå verst før man kommer seg ut. Ketil skal være med som min “handler” i dag. Heldigvis slutter det å regne når vi kommer oss ut i terrenget. I dag er det skikkelig skiføre, men ikke for tungt for hundene.

Sabre får seg en stand oppå en elvedal i første slipp, men jeg er alt for langt bak henne til at jeg rekker opp før enten hun eller rypa går først. Hun kommer ikke mer i fugl denne dagen, men markerer for fugl på noe ris mens to andre unghunder er ute på slipp. Dommer får dirigert en av førerne dit og får stand og fuglearbeid på sin hund.

Hunter går bra hele dagen, men lykkes ikke i fugl han heller. Det beror kanskje på førerfeil. I alle fall klarer fire unghunder strabasene og får seg en premie. Og vi er forholdsvis tidlig ved bilene. Det er godt å få seg en dusj og forberede seg på jegermiddagen. Heidi har tatt med seg en flaske sprudlevann. Tanken er at med 6 hunder i leiligheten burde det ligge i kortene at i alle fall en av dem kan få seg en førstepremie. Og det viser seg å stemme!

Odd får 1AK på Senja og sjampanjen sprettes før vi går til middagen. Etter god middag og premieutdeling er vi klare for litt show, men folk forsvinner hver til sitt og til slutt er vi et gjeng Midt-Tromsere og en Narvik væring igjen. Vi finner oss en pub der en av Andøyas lokale helter spiller til dans. Og danser det gjør vi!

Jenny tørker svette.jpg

Jeg skal opp å gå prøve igjen på søndagen og kommer meg hjem i ett tiden for hardt tiltrengt søvn. Men noen havnet visst grundig på minus siden…

Søndag snør det. Jeg og Sabre skal gå på et rent UK parti i dag i Skavdalen. Sabre bærer preg av å være sliten. Hun orker ikke dra i båndet engang. Første slippet preges av dette. Men hun får en sjanse til. Jeg tenker at det kan bli godt med en kort dag, men hun går seg opp og får være med helt til “the bitter end”. To ryper er alt som observeres hele dagen og ingen hunder blir premiert.

Skavdalen.jpg

Fordelen med å være sist nede på en søndag er at leiligheten er vasket og alt jeg trenger å gjøre er å dusje og pakke tingene mine.

Vi møtes et helt gjeng på Sortland for å spise Pizza. Jeg bestiller to store. Og når den første kommer på bordet og jeg forteller at det kommer en til, blir Arnfinn litt stor i øynene og spør om jeg virkelig har bestilt en til? Når vi drar er det ikke et stykke igjen!

Ti over tre natt til mandag er jeg endelig i seng. Da er Heidi og skiboks avlevert på Setermoen og to røde hunder på Øveråsen. Jeg må innrømme at jeg er litt metta på jaktprøver nå. Men det begynner vel å krible igjen etter påsken J .

Gratulerer til alle som har fått premie i helga, og en ekstra hilsen til Ole Ingebrigtsen og Rossi men NM seieren og Reidar Håheim og Irsko med Exit Cup seieren.