For Skjalg Liljedal var det Pei Fang Birk som denne gangen visste å utnytte de få godværsperiodene som var. På fredag var Birk heldig og dyktig. Heldig på det viset at han hadde første slipp, da var det absolutt brukbare forhold. Birk brukte vel kanskje 7 minutter før han forsvant litt bak en forhøyning, der fant partiet han i stand og varslet Skjalg. Men partiet kunne også melde at pointeren som Birk var i samslipp med hadde stand ca 150 meter foran Birk. Mye kunne tyde på at Birk sekunderte, men Skjalg var ganske klar på at Birk hadde egen stand, hodet pekte litt på skrå i forhold til der pointeren sto. Og ganske riktig. Skjalg og føreren til pointeren kom fram til sine respektive hunder omtrent samtidig. I det føreren av pointeren gir reisningsordre eksploderte Birk 5 meter foran Skjalg, opp kom rypene, og dagens første fuglearbeid var i boks. For pointeren var det en tomstand. Dette perfekte fuglearbeidet skulle vise seg å holde til 2. VK, Birk hadde ingen minus gjennom dagen, så ekvipasjen Birk/Skjalg var meget fornøyde.

I finalen var det et helvetes vær. 2 omganger ble gjennomført i snøfokk og dårlig sikt. Ingen fikk fuglearbeide før i slippet til Skjalg. Og dessverre for Skjalg var det makkeren hans som kunne triumfere med et fuglearbeide etter at Skjalg hadde varslet om standen. Dermed var Skjalg på bånn av lista. Slått i fugl får alvorlige utslag.

Heldigvis for Skjalg mente dommerne at det skulle gjennomføres en 3. runde. Det var for lite å komme ned med bare en premie. Været var igjen i bedring. Flaks igjen for dyktige Birk. Like etter slipp i sin timinutter glir han oppover ei skråning og opp på et platå. Skjalg rusler etter, og bare 3 minutter etter slipp finner Skjalg Birk i en typisk birkestand, intens og lav, litt pointeraktig. Dommeren kommer til, og Birk varter i følge dommeren opp med dagens vakreste fuglearbeide. Men Birk måtte se seg slått av en GS uten reis som ikke var slått i fugl , denne hadde bare hatt sjanse på fugl. Trøsten ble at makkeren som slo Birk kom på 3. plass, den hadde pådratt seg for mange minuser.

 

 

Krokstøens Trym