Apportprøvekurset ble en trivelig samling. Vi møttes fredag kveld og satte opp leir ved fotballbanen i Mefjordvær. Det kan jo gå litt fort i svingene når man pakker. Etter å ha pakket ut teltet var det en som fant ut at teltstengene lå igjen hjemme…

grilling_fredag_kveld.jpg

Vi fikk fyrt på grillen og åpnet vinen. Det er noe helt spesielt med å sitte under åpen himmel og nyte livet i godt selskap. Litt kjølig, men utpå natta viste midnattsola seg.

hund_i_solnedgang.jpg

Midnattsol.jpg

Lørdagsmorgen våkner vi til skodde og skodderegn, men humøret er på topp. Etternølerene kommer etter hvert. Og til slutt er vi ti stykker som skal prøve hundene våre i apportgrenene spor, søk og vann.

Bjørnar Gundersen har tatt turen ned fra Setermoen og er villig instruktør for oss. Han starter med å fortelle hva apportprøve går ut på og hva vi skal igjennom i løpet av dagen.

lordag_morgen.jpg

Vi begynner med søkapport. De fleste hundene takler dette supert. Noen tygger litt og noen vil helst grave ned rypa. Viktigheten er at man er snar til å korrigere hunden og hjelpe slik at det blir rett. Mestringsfølelse for hunden er et stort moment.

Per Erling og Roya

Pause etter sokapporten

Spor blir kun utført av AK hunder, men på denne treningen får alle prøve seg. Med litt hjelp får alle til sporet. At en av hundene graver rypa ned i myra i enden av sporet tar vi ikke så nøye.

Ingeborg venter pa Tierra etter spor apport

Johnny_og_Raki.jpg

Vi tar en god pause og drar ned i bygda på lørdagskafe. Der serveres det kaffe, vafler og bløtkake.

lørdagskafe i Mefjordvaer

Mens AK hundene fortsetter å trene på spor, samler vi UK hundene og øver på vanlig apport. To av disse, Ari og Tango, tok apportbeviset på slutten av dagen. Ari er bare 9 mnd.

Karo vil så gjerne smake litt ekstra

Tango_koser_seg.jpg

Siste økt i dag er vannapport. Vi tar turen opp til Skålbrekka.

opp_til_vannet.jpg

Der ligger et fint lite vann som ikke har så verst temperatur iflg. Kato, som for anledningen har kledt seg i våtdrakt.

Kato_lokker.jpg

kato_i_vannet.jpg

Det skal vise seg at vannet blir en bøyg for unghundene. De plasker litt i vannkanten, men har ikke så lyst til å bade.

Cæsar har ikke lyst ut i vannet

Ari prøver å ønske rypa på land

Det blir nok de voksne hundene som må hente måsen for unghundene.

PICT1459.JPG

Etter strabasene er det godt med hvile og litt mat. Vi blir enige om at slike samlinger må vi ha hvert år. Det er gøy og hundene får utfordret seg. Og mange førere ser nytten i at hunden kan følge spor ved evt. skadeskyting eller hente bytte på vannet. En del av oss blir nok også å møte opp på apportprøven til Vorstehundklubben 7-8.juli.